Tre fördelar med vaccination för dig

Oavsett om du ska ut och resa eller bara förbereda dig för en stundande vinter med mer och mer infektioner i omlopp, är det sunt att vaccinera sig. Det finns de som är lite negativt inställda till vaccin och att vaccinera sig. De vanligaste anledningarna är att man kan bli sjuk av vaccinet och att man inte alltid vet vad man får i sig via ett vaccin. Dock är alla de vaccin som är godkända och som ges ut av legitimerad sjukvård så pass säkra att detta inte ska vara ett problem.

shutterstock_227904523Fördelar på kort sikt

Inför resan kanske du har fått reda på att du behöver vaccinera dig. Det kan röra sig om vaccin för hepatit A eller B, gulsot eller någon annan sjukdom som har funnits länge eller som är en effekt av en ny utveckling i samhället. En stor fördel med att vaccinera sig är att man sedan lugnt och säkert kan resa till de områdena man vill. Läs mer om vård på vardforalla.se om du vill veta mer om vad som gäller och hur du enklast kan vaccinera dig inför din nästa semester. Låt inte oro hålla dig tillbaka från att resa.

Att bygga upp immunitet

De som förespråkar att det skulle vara ohälsosamt att vaccinera sig, har inte riktigt förstått hur ett vaccin fungerar. Det är nämligen så att vaccin innehåller en liten, liten dos av den sjukdomen man vaccinerar sig för. Detta för att kroppen ska lära sig att hantera denna bakterie, och på ett effektivt sätt skapa antikroppar mot den. Den andra stora fördelen med vaccin är att man därför bygger upp ett immunförsvar som blir starkare och mer flexibelt över längre tid. En tredje positiv aspekt med vaccin är att det ofta ingår för skattebetalare, vilket gör att du inte behöver betala dyra pengar för att vara säker.