Hur en aktiv livsstil kan göra så du inte behöver vaccinera dig

Vill du satsa mer på din hälsa? Det är ett sunt val som kommer vara bra för dig under resten av ditt liv. Det finns många fördelar med en mer aktiv livsstil. Din sömn förbättras, du kommer känna dig piggare och kanske kan du även undvika att vaccinera dig, eftersom du håller dig sund med hjälp av motion. Aktiviteterna kan du variera beroende på vad du tycker om. Fundera på vad som är just ditt intresse, tycker du till exempel om fotboll? Att höja sin aktivitetsgrad behöver inte vara svårt men det kan däremot göra att resten av ditt liv blir lättare.

shutterstock_235884964Var aktiv med kompisarna

Vilka aktiviteter brukar du ägna dig åt tillsammans med dina vänner? Om svaret är bio och pizza kan det vara dags att prova på något nytt. Gå med i ett korpenlag i fotboll eller starta upp ett själv, så kommer ni ut någon gång i veckan och får känna hur pulsen höjs. En starkare kropp ger ett bättre immunförsvar som i sin tur bekämpar bakterier och virus på ett effektivare sätt. Vissa arbetsplatser har aktiviteter på schemat, som till exempel bandy på tisdagar. Du kan söka nytt jobb via Bemanningsföretaget Inpeople om du vill arbeta på en arbetsplats där medarbetarnas hälsa sätts i fokus.

Bättre immunförsvar och hälsa

Vi har nu konstaterat att det finns många fördelar med att ha en mer aktiv livsstil. Immunförsvaret blir starkare och du kommer förmodligen märka skillnad direkt i form av bättre sömn och mer energi. I det långa loppet får du en högre resistens mot bakterier och virus som man annars kan behöva vaccinera sig mot. Att gå upp i aktivitetsgrad behöver inte vara ett stort och jobbigt projekt, testa helt enkelt att gå med i ett korpenlag eller följa med på jobbets sportaktiviteter, om sådana finns. Det är roligt att röra på sig tillsammans med andra människor.